Moštování

Jablka na moštování nebo hrušky přivezete, nasypete do násypníku a na konci linky stáčíte mošt.
Kapacita linky je 500 kg/hodinu. Kapacita pasterizéru je 80 l/hodinu.
Minimální množství ovoce je 40 kg, pro pasterizaci 20 l.
Celý proces vidíte, vždy máte jistotu, že si odvezete mošt z toho, co jste si přivezli.
Pro Váš komfort doporučujeme objednání termínu, abyste nečekali ve frontě. Přijedete a Vaše ovoce jde hned na linku.

Ilustrativní obrázek

Proces našeho moštování:

Z násypníku se ovoce vyveze na třídící stůl, kde si sami ještě můžete případně přebrat nahnilé kusy. Odtud jde již vše samo, vy jste u celého procesu, vidíte, jak mošt teče, můžete si ho ochutnat, můžete se přesvědčit i o kvalitě vylisování.

  • Myčka ovoce, druhé mytí tryskovou vodou, okapání a vyvezení do drtiče.
  • Rozdrcení ovoce, přepad na průběžný lis.
  • Lisování ovoce s výtěžností 60 – 70 %.
  • Shromáždění moštu v přečerpávací nádrži, filtrace.
  • Přečerpání moštu do sběrné nádrže.
  • Moštování, stáčení do Vašich nádob, nebo pasterizace a plnění do 3 l nebo 5 l bag in boxů.
  • O odpad z ovoce se nemusíte starat, zajišťujeme jeho odvoz do kompostárny.

Naše moštovací linka