Výroba ovocných vín

Ovocná vína vyrábíme již 40 let pro vlastní spotřebu a potěšení. V poslední době je nabízíme také pro potěšení jiných. Vyrábíme je z vlastního ovoce, případně z ovoce nasbíraného v čisté krajině Lužických hor a Českého středohoří. Žádné stromy a keře se nikdy nesetkaly s chemickými postřiky. Rovněž výsledná ovocná vína nabízíme bez chemických dochucovadel či konzervantů. Jsou to 100 % přírodní produkty. Vždy se snažíme o vyváženost ovoce a cukru a to tak, aby ve víně nezůstal žádný zbytkový cukr, protože nemáme rádi „čůča“. V nápoji vždy hledáme vůně a chuti charakteristické pro konkrétní typ ovoce. Obsah alkoholu není konstantní, protože každý přírodní proces je individuální a pohybuje se v rozmezí od 11 do 13 %.

Ovocné víno z černého rybízu

Černý rybíz na výrobu tohoto vína vyrostl v podhůří Lužických hor, v obci Židovice, nebo v Českém středohoří, v obci Rané na Kravařsku. Nebyl nikdy chemicky ošetřován, ani přihnojován.Víno je bez zbytkového cukru, s výraznou vůní a chutí po ovoci, s temně rubínovou barvou, bez chemické konzervace.                    
Rybíz natrhali a víno vyrobili: Vastlovi ze Židovic

Víno z černého rybízu


Ovocné víno z červeného rybízu

Ilustrativní obrázek

Červený rybíz na výrobu tohoto vína vyrostl v podhůří Lužických hor, v obci Židovice.Nebyl nikdy chemicky ošetřován, ani přihnojován. Víno je bez zbytkového cukru, překvapí Vás svou jemnou nasládlou chutí a výrazně červenou barvou, bez chemické konzervace.
Rybíz natrhali a víno vyrobili: Vastlovi ze Židovic


Ovocné víno z červeného a bílého rybízu


Červený rybíz na výrobu tohoto vína vyrostl v podhůří Lužických hor, v obci Židovice.Nebyl nikdy chemicky ošetřován, ani přihnojován. Víno je bez zbytkového cukru, překvapí Vás svou jemnou nasládlou chutí a výrazně červenou barvou, bez chemické konzervace.

Rybíz natrhali a víno vyrobili: Vastlovi ze Židovic

Ilustrativní obrázek


Ostatní ovocná vína

Ilustrativní obrázek

Aktuální nabídka ovocných vín je závislá na ovoci, které můžeme v aktuálním roce sklidit. Připravujeme víno jeřabinové, které je mírně natrpklé, víno z dřínu, které je svou chutí zcela jedinečné, ale i další.